Sunday, January 31, 2016

Duizenden Iraniërs protesteren tegen Rouhani in Parijs

Duizenden Iraniërs protesteren tegen Rouhani in Parijs

Donderdag 28 januari 2016









Hassan Rouhani is één van de oudste functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de schendingen van mensenrechten en bloedbaden in de regio.
Het bezoek aan Parijs van Hassan Rouhani, president van het geestelijk regime, werd onthaald op een golf van protesten van Iraniërs, politieke figuren uit de Franse politiek, mensenrechtenorganisaties en activisten en Franse burgers.

Donderdagmiddag deden de demonstranten in een grote demonstratie in Parijs (Place Denfert-Rocherau) een beroep op de Franse ambtenarij om Rouhani te tuchtigen voor de verschrikkelijke toestand van mensenrechten in Iran, voor de politiek om terrorisme en fundamentalisme te exporteren en voor de verwoestende conflicten in de regio, met name voor de steun aan de misdadige president van Syrië, Bashar al-Asad.
Een aantal figuren uit de Franse en Europese politiek evenals delegaties die de mensen uit Syrië en Jemen vertegenwoordigden, namen deel aan de demostratie.
Zij hielden toespraken en liepen mee met de betogers om hun solidariteit te betuigen met de doelen van dit protest.
Demonstranten die zich hadden verzameld op Place Denfert-Rochereau drukten hun afschuw uit over de aanwezigheid van deze demagogische en criminele moellah in het land van mensenrechten en asiel, terwijl ze slogans scandeerden als “Rouhani is een misdadiger en een vijand van Iraniërs”, “Weg met het beginsel van “de Opperste Leider”; lang leve het nationale Bevrijdingsleger”, “Criminele Rouhani, je ondergang is onderweg”, “Met duizenden executies, weg met Rouhani”, “Elke gevangene roept: weg met Rouhani” en “Schaamte over deze deal, contracten en verzoening”. 
In deze massale betoging bevonden zich onder de sprekers: Gilbert Mitterrand – president van France Libertés en zoon van wijlen François Mitterrand, Franse president -, senator Jean-Pierre Michel, Giulio Maria Terzi – voormalig Minister van Buitenlands Zaken van Italië -,
Alejo Vidal-Quadras - President van het Internationale Comité Op Zoek Naar Gerechtigheid (ISJ) en voormalig vicepresident van het Europees Parlement -, José Bové – lid van het Europees Parlement voor Frankrijk -, Rama Jade – voormalig Franse secretaris van Staat voor Mensenrechten -, Henri Leclerc – prominent Frans advocaat en jurist -, Dominique Lefevbre – lid van de Franse Assemblée Nationale -, Jean- François Legaret en Jacques Boutaul – burgemeesters van het eerste en tweede district van Parijs -, Struan Stevenson - president
van de Europese Associatie voor Vrijheid in Irak (EIFA) -, Michel Kilo – lid van de Syrische oppositie -.

Gérard Lauton las stukken voor uit een brief van de grote vakbonden aan de Franse president waarmee ze protesteerden tegen Rouhani’s rondreis.

Sprekers benadrukten dat Rouhani zich altijd geschaard heeft onder de hoogste functionarissen en de onwrikbaarste verdedigers van het beginsel van de Opperste Leider en in de afgelopen 37 jaar aldoor betrokken is geweest bij de onderdrukking van het Iraanse volk, bij de slachting van mensen in de regio met name in Syrië en Irak en hij ondersteunt het fundamentalisme.

Zij onderstreepten dat wegkijken van de schending van de vrijheden in Iran ter wille van het vergroten van economische redenen en toenadering tot dit regime ten koste gaat van het Iraanse volk en het Verzet niet alleen immoreel is en veroordeling verdient, maar een factor vormt die onveiligheid en conflicten in de regio en in de wereld vergroot.
Sprekers spraken hun steun uit aan bewoners van Camp Liberty en onderstreepten de noodzaak van hun welzijn en veiligheid.

Ze benadrukten ook dat het Iraanse regime met gedrag dat geen respect toont voor  internationale normen nooit een betrouwbare partner kan zijn in de strijd om het grimmige fenomeen van fundamentalisme in het nabije oosten en het Midden-Oosten uit te roeien.
Ze zeiden ook dat een vrij en democratisch Iran een basisvoorwaarde is voor de stabiliteit in de regio.

In de laatste verklaring van de betoging spraken de betogers hun steun uit aan het Iraanse Verzet en met name aan het 10-punten platform, voor het vestigen van een republiek die gebaseerd is op respect voor mensenrechten, scheiding van kerk en staat, gelijkheid voor mannen en vrouwen en vreedzaam samenleven.

Ze stelden nadrukkelijk dat de fundamentalisten die Iran regeren en die door het Iraanse volk bestempeld worden als de Peetvader van ISIS, de steun en sponsor zijn van het Islamitische fundamentalisme in onze wereld.

Tuesday, January 26, 2016

Executie-golven in Iran veroordeeld in Nederland

Executie-golven in Iran veroordeeld in Nederland
januari 2016   22:43 

Mensen die het Iraanse verzet steunen, hielden zaterdag, 16 januari, twee demonstraties in de binnenstad van Amsterdam en buiten bij het Nederlandse Parlement in Den Haag waarbij ze de grove schending van mensenrechten in Iran veroordeelden, met name de terechtstellingen door het Iraanse regime.



Deelnemers aan deze demonstraties deden ook een beroep op de grote wereldmachten om tegenover de “peetvader van het terrorisme” in Iran af te zien van de politiek van verzoening door concessies.
Deze demonstranten eisten ook praktische maatregelen van de internationale gemeenschap bij het veroordelen van de martel- en terechtstellingspraktijk in Iran en ze eisten dat officiële beambten van het regime worden voorgeleid voor internationale rechtbanken.

Op de spandoeken die de demonstranten toonden, stond onder meer dat de president van de mollahs, Hassan Rouhani, president is van 2.000 executies en dat elke toenadering tot het Iraanse regime moet gebeuren op voorwaarde dat de executies in Iran ophouden.
In de eerste 16 dagen van januari heeft het onmenselijke regime van de mollahs in Iran 53 gevangenen, onder wie 1 vrouw, in diverse steden naar de galg gestuurd
Vier van hen zijn in het openbaar opgehangen en de meeste gevangenen zijn groepsgewijs geëxecuteerd.
De mensenrechten situatie in Iran is snel achteruit gegaan.
Meer dan 2.000 personen zijn terechtgesteld onder Hassan Rouhani’s gezag als President van het Regime.
Dit is het hoogste aantal executies in 25 jaar en het geeft een toename weer van de aantallen die Iran al verzekerd hadden van de positie van natie met de meeste terechtstellingen per hoofd van de bevolking.
Op 17 december 2015 nam de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aan die ten strengste de wrede en systematische schending van de mensenrechten in Iran veroordeelde, vooral de willekeurige en de massa-terechtstellingen en het toenemend geweld tegen en de discriminatie van vrouwen en etnische en religieuze minderheden.
Na het aannemen van de 62e VN resolutie die de schendingen van de mensenrechten in Iran bekritiseert, deed Maryam Rajavi, de gekozen president van het Iraanse verzet, een beroep op de VN Veiligheidsraad om de leiders van het geestelijk regime verantwoordelijk te stellen en hen te vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid.


Zij onderstreepte dat dit een noodzakelijke stap is op weg naar respect voor het stemmen door de internationale gemeenschap vóór het veroordelen van de systematische en verschrikkelijke schendingen van de mensenrechten in Iran.

Saturday, January 16, 2016

Wachten op de dood: de Iraanse kind-gedetineerden in afwachting van hun terechtstelling – hier foto’s

theguardian 
Wachten op de dood: de Iraanse kind-gedetineerden in afwachting van hun terechtstelling – hier foto’s 
In Iran zijn meisjes vanaf negenjarige leeftijd juridisch verantwoordelijk voor hun daden en kunnen ter dood veroordeeeld worden voor misdaden als moord, vervoer van drugs en gewapende roofoverval. Sadegh Souri, winnares van de Lens Culture visual storytelling awards 2015, heeft meisjes gefotografeerd onder de harde omstandigheden van jongerendetentie – velen van hen houden de tijd bij tot ze 18 jaar worden, de leeftijd waarop hun terechtstelling voltrokken zal worden.
Vrijdag 8 januari 2016 07.00u. Voor het laatst gewijzigd op dinsdag 12 januari 2016 17.49u. 

Foto: In woord en beeld het wachten op de doodstraf, door Sadegh 
Mahsa is 17. Ze werd verliefd op een jongen en wilde met hem trouwen, maar haar vader was tegen dit huwelijk. Op een dag had ze een stevige ruzie met haar vader, ze werd kwaad en doodde hem met een keukenmes. Mahsa’s broers eisen de doodstraf voor haar

Shaqayeq, 15, zit bijna een jaar in de gevangenis op beschuldiging van een roofoverval op een winkel in Teheran. Zij en haar vriend gingen de winkel binnen, en toen de politie aankwam, ontsnapte haar vriend, maar Shaqayeq werd gearresteerd. Haar doodvonnis werd uitgesproken met de de bepaling dat het voltrokken zal worden op het moment dat ze 18 wordt. Haar grootmoeder kwam haar na een jaar bezoeken.

Wednesday, January 6, 2016

Iran; 70 to 100 people are added daily to the already huge army of drug addicts

Iran; 70 to 100 people are added daily to the already huge army of drug addicts
An official in the Iranian regime ministry of social affairs admitted that since 2006, from 70 to 100 people are added to the population of addicts in Iran. 
Roozbeh Kardooni from the ministry of social affairs in Rouhani administration said on Monday, Jan. 4th that the fight against drug administration has announced there are 1.2 million registered drug addicts and 800,000 drug users in the country.
Although, he said some other officials in the social welfare or other governmental agencies put the number drug addicts in the country much higher.

The alarming phenomenon of drug addiction in Iran