Tuesday, January 26, 2016

Executie-golven in Iran veroordeeld in Nederland

Executie-golven in Iran veroordeeld in Nederland
januari 2016   22:43 

Mensen die het Iraanse verzet steunen, hielden zaterdag, 16 januari, twee demonstraties in de binnenstad van Amsterdam en buiten bij het Nederlandse Parlement in Den Haag waarbij ze de grove schending van mensenrechten in Iran veroordeelden, met name de terechtstellingen door het Iraanse regime.



Deelnemers aan deze demonstraties deden ook een beroep op de grote wereldmachten om tegenover de “peetvader van het terrorisme” in Iran af te zien van de politiek van verzoening door concessies.
Deze demonstranten eisten ook praktische maatregelen van de internationale gemeenschap bij het veroordelen van de martel- en terechtstellingspraktijk in Iran en ze eisten dat officiële beambten van het regime worden voorgeleid voor internationale rechtbanken.

Op de spandoeken die de demonstranten toonden, stond onder meer dat de president van de mollahs, Hassan Rouhani, president is van 2.000 executies en dat elke toenadering tot het Iraanse regime moet gebeuren op voorwaarde dat de executies in Iran ophouden.
In de eerste 16 dagen van januari heeft het onmenselijke regime van de mollahs in Iran 53 gevangenen, onder wie 1 vrouw, in diverse steden naar de galg gestuurd
Vier van hen zijn in het openbaar opgehangen en de meeste gevangenen zijn groepsgewijs geëxecuteerd.
De mensenrechten situatie in Iran is snel achteruit gegaan.
Meer dan 2.000 personen zijn terechtgesteld onder Hassan Rouhani’s gezag als President van het Regime.
Dit is het hoogste aantal executies in 25 jaar en het geeft een toename weer van de aantallen die Iran al verzekerd hadden van de positie van natie met de meeste terechtstellingen per hoofd van de bevolking.
Op 17 december 2015 nam de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aan die ten strengste de wrede en systematische schending van de mensenrechten in Iran veroordeelde, vooral de willekeurige en de massa-terechtstellingen en het toenemend geweld tegen en de discriminatie van vrouwen en etnische en religieuze minderheden.
Na het aannemen van de 62e VN resolutie die de schendingen van de mensenrechten in Iran bekritiseert, deed Maryam Rajavi, de gekozen president van het Iraanse verzet, een beroep op de VN Veiligheidsraad om de leiders van het geestelijk regime verantwoordelijk te stellen en hen te vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid.


Zij onderstreepte dat dit een noodzakelijke stap is op weg naar respect voor het stemmen door de internationale gemeenschap vóór het veroordelen van de systematische en verschrikkelijke schendingen van de mensenrechten in Iran.

No comments:

Post a Comment