Saturday, January 16, 2016

Wachten op de dood: de Iraanse kind-gedetineerden in afwachting van hun terechtstelling – hier foto’s

theguardian 
Wachten op de dood: de Iraanse kind-gedetineerden in afwachting van hun terechtstelling – hier foto’s 
In Iran zijn meisjes vanaf negenjarige leeftijd juridisch verantwoordelijk voor hun daden en kunnen ter dood veroordeeeld worden voor misdaden als moord, vervoer van drugs en gewapende roofoverval. Sadegh Souri, winnares van de Lens Culture visual storytelling awards 2015, heeft meisjes gefotografeerd onder de harde omstandigheden van jongerendetentie – velen van hen houden de tijd bij tot ze 18 jaar worden, de leeftijd waarop hun terechtstelling voltrokken zal worden.
Vrijdag 8 januari 2016 07.00u. Voor het laatst gewijzigd op dinsdag 12 januari 2016 17.49u. 

Foto: In woord en beeld het wachten op de doodstraf, door Sadegh 
Mahsa is 17. Ze werd verliefd op een jongen en wilde met hem trouwen, maar haar vader was tegen dit huwelijk. Op een dag had ze een stevige ruzie met haar vader, ze werd kwaad en doodde hem met een keukenmes. Mahsa’s broers eisen de doodstraf voor haar

Shaqayeq, 15, zit bijna een jaar in de gevangenis op beschuldiging van een roofoverval op een winkel in Teheran. Zij en haar vriend gingen de winkel binnen, en toen de politie aankwam, ontsnapte haar vriend, maar Shaqayeq werd gearresteerd. Haar doodvonnis werd uitgesproken met de de bepaling dat het voltrokken zal worden op het moment dat ze 18 wordt. Haar grootmoeder kwam haar na een jaar bezoeken.

No comments:

Post a Comment