Monday, March 6, 2017

Protesten op de Tabriz Madani Universiteit tegen het bloedbad van de jaren‘80




28 februari 2017

Op zaterdag 25 februari werd er op de Tabriz Madani Universiteit een bijenkomst gehouden waar een student de executies van de jaren tachtig veroordeelde en eiste dat de daders en degenen die verantwoordelijk zijn voor de rechter worden gebracht.
De student hield de toespraak op dezelfde tijd, dat Sadegh Ziba Kalam, van Rafsanjani’s groep, ook een bezoek bracht aan de universiteit.
 “Professor, we gaan de heer Rafsanjani en anderen in alle eerlijkheid bekritiseren”, zei de student.
“Ik ben niet van plan de slachting van 1988 te beoordelen of de terechtstellingen vlak na de revolutie, ik wijs niet naar de heer Hashemi, met de woorden dat hij degene is geweest die de moorden en misdaden  heeft begaan. Nee. Maar er is een historische werkelijkheid, dat de misdaden ongerechtvaardigd en als middel van onderdrukking zijn uitgevoerd. De gerechtelijke procedure werd niet gevolgd voor de executies van 1988.”
Terwijl hij de bloedbaden van de tachtiger jaren toeschreef aan de leiders van het regime en aan allen die toentertijd de leiding hadden, verdedigde de student het standpunt, dat met het oog op dergelijke misdaden mensen als Rafsanjani, Khamenei, Mir-Hossein Mousavi en Khatami verantwoordelijk zijn, zelfs als zij slechts hadden besloten om zich stil te houden en zij zouden aansprakelijk moeten worden gesteld voor de wet en de natie.
De opmerkingen van de student over de slachting van 1988 gingen vergezeld van applaus en aanmoedigingskreten van andere studenten.

No comments:

Post a Comment