Friday, June 9, 2017

Iran: Protestbijeenkomsten van Gemeenelijke Werknemers tegen Niet-Uitbetalen van Maanden Salaris




  31 mei 2017
Een groep ambtenaren van de kantoren en buitendienst, in Boroujerd, in de provincie Lorestan (Zuid-west-Iran), hebben vóór het gouvernementele gebouw van het regime in de stad een protest georganiseerd vanwege hun onbetaalde lonen. De bijeenkomst vond plaats op zondag 28 mei 2017. Demonstranten zeiden: “Hun salaris is al vijf maanden niet uitbetaald. Behalve die niet betaalde salarissen hebben de gemeentelijke instellingen hun helemaal niet geholpen met het leveren van spullen voor de Ramadan.” Bij de gemeente Boroujerd werken 1.700 mensen, hun lonen zijn de laatste paar jaar te laat uitbetaald.
Een groep ambtenaren in Abadan, in de provincie Khusitan  (Zuid-west Iran) hield vóór het gemeentehuis ook een protestbijeenkomst tegen het maandenlang uitblijven van salarissen  

Volgens berichten die ons bereikten, organiseerden meer dan 200 ambtenaren op zondag 28 mei 2017 in Abadan een bijeenkomst om te protsteren tegen vijf maanden van onbetaalde lonen. Protesterende werknemers zeiden: “Wij zijn de krachten die via aannemers in de gemeente Abadan werken. Jarenlang zijn we niet op tijd betaald en nu zijn we al vijf maanden niet betaald.” 

No comments:

Post a Comment