Friday, June 9, 2017

Tienduizend Echtgenotes van Iraanse Gevangenen Vroegen in 2016 Echtscheiding aan




 04 juni 2017

De echtgenotes van 10.000 gevangenen hebben in 2016 echtscheiding aangevraagd, kondigde Asghar Jahangir, directeur van de Iraanse Gevangenis Organisatie aan, zo rapporteerde Nasim online op donderdag 2 juni 2016; de belangrijkste reden voor vrouwen om te scheiden is het kwijtraken van kostwinners.
Jahangir benoemde ook het risico voor de 2.500 kinderen van gevangenen om aan drugs verslaafd te raken, in 2016 zijn er meer dan 700 van hen voortijdig met school gestopt en 825 hadden eigenaardige ziektes, zoals zeldzame aandoeningen. Sommigen zijn uit de omgeving van de familie verdwenen, of zaten tegelijk met hun ouders vast. Vorige week heeft hij gemeld, dat het aantal gevangenen in Iran tussen 1985 en 2016 met 333 procent is toegenomen.

De directeur van de gevangenissen in Iran had ook gezegd: “64% van de gevangenen is getrouwd, van wie er resp. 70% onder de 40 is.”

Bovenop de problemen van gevangenen, heeft de voorzitter van de Rechterlijke Commissie van het Iraanse Parlement onlangs gezegd, dat het uitvaardigen van terechtstellingsbevelen voor allen die in het circuit van illegale drugs verkeren, soldaten voor drugskartels voort zal brengen onder de kinderen van de geëxecuteerden. Hassan Norouzi zei ook nog, dat kinderen van degenen die geëxecuteerd worden in verband met drugs, zich uit nood onvermijdelijk zullen wenden tot drugsdealers. Hij voegde er nog aan toe, dat “veel kinderen van aan drugs gerelateerde terechtstellingen geïsoleerd worden door de samenleving en … zij maken geen kans op werk en niemand is bereid zelfs maar te trouwen met bovengenoemde
families.”

No comments:

Post a Comment