Sunday, February 25, 2018

20.000 Masters werkloos in Iran



 21 februari 2018 
Volgens de rector van de Iraanse Azad-universiteit zijn er op het moment 20.000 afgestudeerden met een masterdiploma in het land werkloos.
Bij een toespraak in Hamedan verklaarde Farhad Rahbar dat “vandaag de dag van de 47.000 master-gediplomeerden er 20.000 werkloos zijn”, aldus het terroristische Quds Force’s Tasnim-nieuwsagentschap.
Rahbar waarschuwde dat “dit tot een crisis zou kunnen leiden indien er op dit gebied niets ondernomen wordt.”
En ook de officiële Eghtesad-Onlinewebsite had al afgelopen november gemeld dat 204.000 afgestudeerde universitairen werkloos waren.
Volgens een rapport van het officiële Statistische Centrum maken 5.038.000 Iraanse werkenden met een middelbare en hogeschoolopleiding het grootste deel van de Iraanse werkende bevolking uit, gevolgd door 3.123.900 werkenden met de graad van bachelor en 1.007.900 met een masterdiploma en/of doctorgraad.
Het kleinste deel van de werkende bevolking vormen de gepromoveerden met een specialisme met een totaal aantal van 100.704. Maar in totaal zijn 204.000 masters en gepromoveerden werkloos.
Als hoofd van de officiële Management- en Planning-organisatie ten tijde van het presidentschap van Ahmadinejad en nadien sleutelfiguur in de presidentscampagne van  Ebrahim Raeisi, werd Farhad Rahbar tot hoofd van de Azad-universiteit benoemd, na het ontslag van Hamid Mirzadeh.
Tot de veranderingen onder het nieuwe bestuur van de Azad-universiteit behoort een reglement bestaande uit 8 punten, dat o.a. de inachtneming van de kledingvoorschriften en van de moraal voorschrijft en het roken verbiedt in de ruimtes van de Azad-universiteit, onder geen beding veldonderzoek door gemengde studentengroepen toelaat, muziekconcerten in en bij Azad-universiteit verbiedt, revolutionaire studenten en docenten meer voorrechten geeft zodat ze een grotere rol kunnen spelen, en eist tenslotte de inachtneming van de religieuze, morele en wetenschappelijke standaarden bij de doorvoering van welkomst- en afstudeer-ceremonies.

No comments:

Post a Comment