Wednesday, March 30, 2016

Twee hongerstakende Iraanse politieke gevangenen in kritieke toestand


      , 27 maart 2016 20:00
 Twee politieke gevangenen in Iran, die al 3 dagen in totale hongerstaking zijn, bevinden zich nu in kritieke toestand.
De politieke gevangenen Farid Azmoudeh en Iraj Hatami zaten vast in de beruchte Gohardasht-Gevangenis in Karaj, ten noordwesten van Teheran.
Ze tekenden onlangs mede een collectieve brief van Iraanse politieke gevangenen aan de UNO-Raad voor Mensenrechten, waarin zij erop aandrongen het mandaat van Dr. Ahmed Shaheed, de Speciale UNO-Rapporteur m.b.t. de mensenrechtensituatie in Iran, uit te breiden.
Na de publicatie van hun brief verhoogden de functionarissen van het regime de druk op hen en andere mede-ondertekenaars.
Messrs. Hatami, Azmoudeh en Behzad Tarahomi werden naar het kantoor van de cipiers gebracht waar gedreigd werd dat ze naar de afdeling voor gewone gevangenen zouden overgebracht worden als ze nog eens zouden meewerken aan een dergelijke gezamenlijke tegen het regime gerichte brief.

Dit leidde ertoe dat celgenoten een afzonderlijke brief schreven aan de Mensenrechtenraad, de UNO-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon en Amnesty International waarin de nieuwe agressie tegen de politieke gevangenen beschreven werd en ervoor gewaarschuwd werd dat het gevangenispersoneel van het regime het voorzien had op de drie mannen wier "levens werkelijk in gevaar zijn."

No comments:

Post a Comment