Thursday, April 7, 2016

Iran: gebrek aan medische zorg voor een politieke gevangene, een activist tegen kinderarbeid

Iran: gebrek aan medische zorg voor een politieke gevangene, een activist tegen kinderarbeid


Ondanks de miserabele fysieke toestand van de politieke gevangene Saeed Hosseinzadeh, een activist tegen kinderarbeid, en een dringende chirurgische noodzaak blijft hij verstoken van verdere medische zorg. De inlichtingendienst van de Revolutionaire Garde heft hem deze beperkingen opgelegd.
Deze gevangene lijdt aan verschillende ernstige kwalen sinds hij vastzit, waaronder hartproblemen, arthritis aan zijn kieën, longontsteking, hevige pijnen in zijn nek en schouders, reuma, ademproblemen en inwendige bloedingen.
De fysieke toestand van deze politieke gevangene is verder achteruitgegaan door folteringen tijdens zijn detentie, ondanks het feit dat hij werd overgeplaatst van afdeling 2A naar afdeling 8, en later in de Evin-Gevangenis van hal 2 naar hal 7. Hij heeft ook een chirurgische ingreep nodig.
Deze politieke gevangene werd in oktober 2014 gearresteerd door de IRGC-inlichtingendienst en in eenzame opsluiting geplaatst in afdeling 2A van de Evin- Gevangenis.

De rechtbank van hoger beroep had hem veroordeeld tot 7 jaar wegens “propaganda tegen de staat” en “belediging van de leider”. (Campaign in Defense of Political en Civil Prisoners – 29 maart 2016)

No comments:

Post a Comment