Sunday, September 18, 2016

Watertoevoer naar 40 scholen in zuidwest Iran afgesneden


13 september 2016
Volgens staatsmedia is de watertoevoer naar 40 scholen in de provincies Kohgiluyeh en Boyer-Ahmaed in zuidwest Iran afgesneden vanwege het niet betalen van schulden en de van de waterrekening.
Volgens een rapport van 11 september door het staatspersbureau ISNA heeft Ali Akbar Hashemi, de directeur educatie in de stad Boyer-Ahmad dit bevestigd: “Ik vraag me af hoe de school het nieuwe schooljaar moet beginnen zonder water.”
Hij gaf ook toe dat er onvoldoende ruimte is voor lessen en dat er een gebrek is aan faciliteiten. Hij zei: “we moeten dit schooljaar ten minste 30 zeecontainers plaatsen. We komen in grote problemen als dit zo door gaat.”
Bovendien rapporteerde het persagentschap[ “Mehr”, dat is gelieerd aan het Ministerie van Inlichtingen, op maandag 12 september, dat de meeste scholen in Shadegan in de provincie Khuzestan in zuidwest Iran totaal versleten zijn. Dit rapport werd aangehaald door Majid Sharafi,de leider van het vrijdaggebed in die stad.
Dit nieuwsagentschap meldde dat Sharafi zei dat: “de meeste scholen in de stad bijna 60 jaar geleden werden gebouwd. Ze zijn totaal uitgewoond en moeten worden opgeknapt.”
Sharafi voegde toe: “studeren in zo’n krakkemikkige school kan zelfs levensbedreigend zijn voor de studenten.”

No comments:

Post a Comment