Saturday, November 21, 2015

Nederlandse vrienden van een Vrij Iran veroordelen Parijse aanval

16 november 2015
De Nederlandse Groep van Vrienden van een Vrij Iran
Verklaring over Parijse aanval
15 november 2015
Nederlandse Groep van Vrienden van een Vrij Iran (Nederlandse Groep FOFI) veroordeelt ten strengste de onmenselijke, gemene en onvergeeflijke misdaad op vrijdagavond in Parijs.
Het medeleven van de Hollandse Groep FOFI gaat ook uit naar het volk en de regering van Frankrijk en president Francois Hollande en geeft uitdrukking aan zijn oprechte medeleven met de families van de slachtoffers.
Deze onvergetelijke tragedie onderstreept de noodzaak om ons een nauwkeurig beeld te vormen van het kwade fenomeen van Islamitisch fundamentalistisch terrorisme.
IS (Daesh) verscheen niet zomaar uit het niets. Ze zijn gevoed door de intensieve onderdrukking van het volk van Syrië geleid door Bashar Assad en zijn hoofdsponsor de religieuze dictatuur in Teheran.
Dit resulteerde al in het bloedbad van 300.000 mensen in Syrië door het Iraanse regime en Assads leger en in het ontheemd raken van de helft van de bevolking van dit land.
Wij sympathiseren niet alleen met het Franse volk, maar spreken ook onze volledige steun uit aan een robuuste en doortastende politiek om dit fenomeen uit te roeien.
Wij geloven dat zo’n succesvolle uitkomst een ferme en eendrachtige politiek vereist om het Syrishe volk te ondersteunen bij het afzetten van Bashar Assad.

Zo lang hij aan de macht blijft met de hulp van Iran zal Syrië ademruimte voor terroristen blijven.
In dit opzicht mag er eigenlijk ook geen sprake zijn van een compromis met Iran, aangezien het regime in Iran de bron van instabiliteit in de regio vormt.
In dezelfde geest heeft de Nederlandse Groep FOFI ook het bloedbad van 24 weerloze inwoners van Camp Liberty, leden van een groep Iraanse dissidenten, die ten onrechte door het Iraanse regime ‘militie’ wordt genoemd, veroordeeld als soortgelijke terreurdaad, ingegeven door Teheran.
Het is de hoogste tijd voor de internationale gemeenschap om met een veelomvattende oplossing van Islamitisch fundamentalisme te komen.
Wij doen een beroep op onze regering en de internationale gemeenschap om een stevige positie in te nemen en stand te houden in het aanpakken van dit onheilspellende fenomeen door achter het Syrische en Iraanse volk te staan wat betreft hun verlangen naar verandering en naar het vestigen van democratie.

Prof. Dr. Henk de Haan
President Nederlandse  Groep van Vrienden Van een Vrij Iran
Voormalig voorzitter van FAC Nederlandse Tweede Kamer