Sunday, November 1, 2015

Verklaring voorzitter naar aanleiding van de aanval op Kamp Hurriya – Irak

EU VEROORDEELT DE AANVAL OP KAMP Liberty
Brussel 30 oktober 2015
VERKLARING
Verklaring voorzitter naar aanleiding van de aanval op Kamp Hurriya – Irak
30 oktober 2015
Uit verschillende bronnen is gebleken dat er een meervoudig raketaanval heeft plaatsgevonden gisteren op en in de omgeving van Kamp Hurriya (ook bekend als Kamp Liberty) te Irak. Er zijn meer dan twintig doden gevallen en een nog groter aantal is ernstig gewond, waaronder ook Iraakse soldaten, die het kamp bewaakten.
Deze aanval op de ongewapende inwoners van Kamp Hurriya is de grootste schending van de veiligheid van de inwoners tot nu toe sinds hun intrek op 13 oktober 2013.
Wij betuigen onze medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers en wensen de gewonden een spoedig herstel toe.
Het is van cruciaal belang dat de Iraakse overheid dit incident grondig onderzoekt en de beveiliging van de inwoners onmiddelijk opvoert in lijn met haar verplichtingen aan de residenten van kamp Hurriya volgens het akkoord van december 2011 van de Verenigde Naties.

De EU blijft zeer gecommitteerd aan het welzijn van de residenten van Kamp Hurriya en aan hun de door VN geleidde verhuizing buiten Irak, welke de EU zowel politiek heeft gesteund en financieel meest heeft bijgedragen.

No comments:

Post a Comment