Friday, November 13, 2015

17-jarige Ahwazi-arbeider gedood door Iraanse regime

In de late uurtjes van dinsdag 10 november kwam de 17-jarige arbeider Ali Jalali om het leven toen hij getroffen werd door een geweerkogel van de oproertroepen van het Iraanse regime. Deze misdaad werd gepleegd tijdens een raid van de oproertroepen op een bazaar in de Anoushe-Straat in Lashgarabad (district Ahwaz). Ali Jalali was brood aan ‘t bakken in de bakkerij waarin hij tewerkgesteld was, toen hij slachtoffer werd van het geweervuur van de huurlingen van het regime die in het wilde weg op de massa schoten. Een aantal overige inwoners raakten eveneens gewond bij deze raid. De bevolking van Lashgarabad viel woedend het politiebureau Nr. 30 van Ahwaz aan en botste op de oproertroepen en protesteerde daarbij tegen deze misdaad en het repressieve beleid van het regime.
Lashgarabad is een van de oudste districten van Ahwaz waar Arabische landgenoten leven. De wijdverbreide werkloosheid en armoede onder de jongeren in dit district heeft hen ertoe aangezet plaatselijke restaurants en theehuizen te beginnen om toch een bescheiden inkomen te verdienen om zichzelf en hun in armoede levende families te voeden. De bevolking in dit district voert, net als in andere plaatsen in de provincie Khuzestan, een dagelijkse strijd tegen de armoede, terwijl deze olierijke provincie tot de rijkste van Iran behoort.
Funtionarissen van het Iraanse regime, die elke samenscholing van jongeren vrezen, waren van het begin af aan tegen de opening van deze lokale bazaar en afgelopen avond overvielen ze op brute wijze de bazaar in een poging hem te vernietigen.

Het religieuze fascisme dat in Iran heerst, met de molensteen van binnenlandse en internationale crisissen om zijn nek en niet in staat om in de meest elementaire behoeften van de bevolking te voorzien, heeft geen andere uitweg gezien dan de onderdrukking te verscherpen om zo het hoofd te bieden aan de toenemende protesten en afkeer van het Iraanse volk, meer in het bijzonder in achtergestelde gebieden als de provincie Khuzestan. Deze repressieve maatregelen ontmaskeren eens te meer de mythe van “gematigdheid” van het Iraanse regime en zijn bedrieglijke president Rouhani.

No comments:

Post a Comment