Wednesday, April 5, 2017

Iraans Hof legt Christelijke Bekeerling ook Gevangenisstraf van Vijf Jaar op 29 maart 2017




- De gevangenisstraf van vijf jaar die de rechtbank in eerste instantie de Iraanse christelijke bekeerling, Ebrahim Firouzi, oplegde, is in hoger beroep bekrachtigd.
Het zogenaamde Revolutionaire Hof heeft Firouzi schuldig bevonden aan “het vormen van een groep met als doel de nationale veiligheid te ontwrichten”, terwijl verdedigers van de mensenrechten zeggen, dat Firouzi alleen maar in de gevangenis zit om zijn geloof.
Afdeling 28 van de zogenaamde Revolutionaire Raad van Teheran, voorgezeten door Mohammad Moghiseh veroordeelde Ebrahim Firouzi in maart 2015 tot vijf jaar gevangenisstraf op beschuldiging van “het vormen van een groep om de nationale veiligheid te verstoren”.
Volgens rapporten ontkende Ebrahim Firouzi bij elk onderdeel van het gerechtelijk proces dat hij ooit een groep zou hebben gevormd om de nationale veiligheid te verstoren. Desalniettemin, was het gepresenteerde bewijs bij het hoger beroep gedeeltelijk hetzelfde als wat eerder tegen hem was ingebracht, wat geleid had tot de straf die hem in het verleden was opgelegd.
Firouzi heeft in de Rajaeeshahr gevangenis gezeten in Karaj nadat zijn straf was uitgesproken. Nu vertelt Mansour Borji, woordvoerder voor het Artikel 18 Comité van de Verenigde Raad van Iraanse Kerken in Londen (Hamgaam) aan Radiofarda dat Firouzi’s straf bekrachtigd is en dat de christelijke bekeerling de komende jaren in de gevangenis moet doorbrengen.
Ook volgens ‘Mohabat Nieuws’, een Iraans christelijk contactpunt, is het eindoordeel van de beroepszaak op 14 januari 2017 uitgesproken.
Volgens rapporten is Ebrahim Firouzi ook al eens eerder gearresteerd en voorgeleid. In 2013 heeft het Revolutionaire Hof in Robat Karim, Teheran, Forouzi veroordeeld tot één jaar in de gevangenis en een verbanning van twee jaar uit de stad Sarbaz, Sistan en de provincie Baluchestan, op beschuldiging van “propaganda tegen de Islamitische Republiek”, van “het vormen en leiden van een tegennatuurlijke, evangelische, christelijke groepering” en van “het hebben van banden met buitenlandse antirevolutionaire personen en netwerken”, zegt Mohabat Nieuws.
Er zijn diverse rapporten over de afgelopen jaren over het arresteren en berechten van christelijke bekeerlingen in Iran. Een aantal mensenrechten organisaties publiceerden een gezamenlijke verklaring in december 2016, waarin ze de internationale gemeenschap vragen om te proberen vervolging van christelijke bekeerlingen in Iran te stoppen.

No comments:

Post a Comment