Tuesday, February 9, 2016

Iran: Meer dan 11.000 verpleegsters werkloos

Situatie van verpleegsters in Iran
Het Iraanse officiële Nieuwsagentschap ILNA verspreidde een bericht met een beschrijving van de werkgelegenheidssituatie van verpleegsters.
Het hoofd van de Iraanse Verpleegstersorganisatie verklaarde dat in het hele land 11.000 verpleegsters zonder werk zitten. “Het is verbazingwekkend hoe sommige mensen deze waarheid ontkennen en juist beweren dat we verpleegsters te kort komen,” stelde Ali Mohammad Adabi.
“Werkloosheid onder verpleegsters is een realiteit waarvan iedereen zich bewust is,” verklaarde Adabi.
“Een ander probleem m.b.t. de werkloosheid onder verpleegsters is dat velen van hen weigeren te werken vanwege de werkelijk minimale beloning in vergelijking met het uiterst harde door hen verrichte werk,” voegde hij eraan toe. “Het is niet meer dan natuurlijk dat zij naar andere banen uitwijken en/of werkloos blijven,” vervolgde Adabi.
Het hoofd van de Iraanse Verpleegstersorganisatie haalde een geval aan waarbij 100 verpleegsters in Kerman ontslagen werden.
“Een aantal van deze personen werd verplicht  tijdelijk voor een aantal weeskinderen te zorgen, en zijn nu werkloos,” zei hij.
“Terwijl we met een crisis in de werkgelegenheid van verpleegsters te maken hebben, maakt het Gezondheidsministerie bekend dat het de capaciteit van de verpleegstersopleidingen aan de Iraanse hogescholen met 200 tot 300 procent verhoogt,” stelde Adabi. “Zonder enige twijfel zullen de meeste van deze nieuw opgeleiden het grote leger van werkloze verpleegsters komen versterken,” vervolgde hij.
“Verpleegsters zitten ofwel gedwongen zonder werk of ze gaan naar het buitenland om hun idealen in andere landen te verwezenlijken, terwijl ons land een flinke som geld in hun opleiding heeft gestoken,” Aldus Adabi.

(Het officiële ILNA-nieuwsagentschap – 23 januari 2016)

No comments:

Post a Comment