Tuesday, February 16, 2016

Iran: protesterende gevangenen mogen hun kinderen niet opbellen

Narges Mohammad, de gevangen zittende vice-president van het Centrum van Mensenrechtenadvocaten, schreef een brief uit protest tegen het al 7 maanden bestaande verbod om met haar kinderen te telefoneren. Zeven vrouwelijke politieke en gewetensbezwaarde gevangenen  in de beruchte Teheraanse Evin-Gevangenis mogen hun kinderen niet opbellen, voegde zij eraan toe.
De afdeling voor politieke en gewetensbezwaarde gevangenen in de Evin-Gevangenis, met haar 27 gevangenen, is “de enige afdeling” waar gevangenen “geen mogelijkheid” hebben om met hun families te telefoneren, vervolgde Mohammadi in haar brief.
Een dergelijke behandeling van gevangenen betekent een “schending van mensenrechten, van de rechten van het kind en van de vrouw” en “een voorbeeld van het geweld van de staat tegen vrouwen en moeders?”

Gevangenispersoneel heeft zelfs verhinderd dat haar familie foto’s van haar kinderen bij een bezoek voor haar zou meebrengen. In antwoord op haar vragen kreeg ze te horen dat er “orders waren uigevaardigd om haar op deze manier te behandelen,” (– 9 februari 2016)

No comments:

Post a Comment