Saturday, January 28, 2017

Le Monde: Internationale Banken Bezorgd over opheffen sancties tegen Iraans Regime




19 januari 2017

Volgens de Franse krant Le Monde zijn grote internationale banken nog steeds huiverig om contracten met het Iraanse Regime aan te gaan op het gebied van handel en industrie, omdat ze bezorgd zijn over issues op legaal en juridisch gebied (door de VS opgeworpen) m.b.t. (onder)handelen met het Iraanse Regime.
“Grote internationale banken zijn voorzichtiger geworden na de zware boetes die in 2014 door Washington werden opgelegd aan de Franse bank BNP Paribas en Deutsche Bank voor het schenden van de sancties tegen Iran.”, voegt de krant toe.
Le Monde zegt dat de huiverigheid en bezorgdheid van de banken is toegenomen vanwege wantrouwen, dat is gevoed door het aan de macht komen van Trump, omdat hij heeft gedreigd de “Nucleaire Deal” met Iran terug te draaien.”
“Structurele problemen verhinderen de groei van de Iraanse economie”, voegt de krant toe, “Bij de productiebedrijven rommelt het en de productiecijfers zijn op het allerlaagste niveau. Het overgrote deel van de bevolking leeft in groter wordende armoede en de werkeloosheid stijgt.”
Ook rapporteerde de krant dat: “na de nucleaire deal de schending van de mensenrechten in Iran geen greintje is afgenomen met een toenemend aantal executies en het vertrappen van vrouwenrechten.”
“In 2015 werden 969 gevangenen geëxecuteerd, hetgeen een toename is van 29% ten opzichte van 2014”, voegt de krant toe, “De situatie is in 2016 nog verergerd, toen in de eerste 6 maanden alleen al meer dan 650 Iraniërs werden geëxecuteerd. De VN heeft haar bezorgdheid geuit over deze situatie en roept het Iraanse Regime op met deze politieke executies te stoppen, door middel van een resolutie”

No comments:

Post a Comment