Tuesday, February 7, 2017

Het onmenselijke executeren door steniging door het Iraanse regime gaat nog steeds door







 4 februari 2017

Het gerechtshof van de westelijke provincie Lorestan in Iran, veroordeelde een man en een vrouw, die worden beschuldigd van een “onethische relatie”, tot de middeleeuwse straf van steniging.
Volgens de uitspraak van afdeling 1 van het gerechtshof in de provincie Lorestan is de doodstraf door steniging uitgesproken over dhr. KH. A en mevr. S-M.Th. De Kashkan staatsnieuws website rapporteerde dit op 2 februari 2017.
De bron zei: "Deze straf is voorlopig uitgesproken door een lager hof en wordt nu gecommuniceerd met de advocaten van de beschuldigden. De baas van het gemeentebestuur, het bureau van de openbare aanklager, de inlichtingendienst van de politie en de politie zelf hebben meegewerkt aan het vergaren van bewijs en het aanhangig maken van deze zaak bij de wettige autoriteiten.
De bron meldde ook dat de 2 beschuldigden al gevangen zitten, in afwachting van definitieve goedkeuring van de straf door het hof.
Het is het vermelden waard dat Amnesty International eerder dit jaar in januari een oproep deed aan de mullah dictators, waarbij zij, maar ook andere mensenrechtenorganisaties en regeringen) werden opgeroepen een einde te (laten) maken aan deze verschrikkelijke straffen.
 “Het stelselmatig gebruik van wrede en inhumane straffen in Iran, waaronder geseling, het amputeren van lichaamsdelen en het opzettelijk blind maken van mensen, laat,  alleen al in het afgelopen jaar, zien dat de autoriteiten een uiterst bruut “gevoel” voor gerechtigheid hebben.”

No comments:

Post a Comment