Monday, May 15, 2017

Iran: 450 Studenten getroffen door voedselvergiftiging






10 mei 2017

Ruim 450 studenten van de Yazd-Universiteit, Centraal-Iran, werden getroffen door een voedselvergiftiging, zoals berichten meldden op 8 mei.
Slecht voedsel in het verblijf voor mannelijke studenten werd gezien als oorzaak voor de voedselvergiftigingsepidemie, die minstens 451 studenten getroffen heeft, aldus de staatsmedia.
Ongeveer 250 studenten moesten naar een ziekenhuis overgebracht worden. In een poging protesten door de studenten en hun families te voorkomen, hebben de staatsfunctionarissen de firma die de maaltijden in het mannenverblijf verzorgde, ontslagen.
Op 2 mei  hebben ongeveer 129 studenten van de Bahonar-Tech-University in Shiraz eveneens voedselvergiftiging opgelopen na het eten van het avondeten in de zelfbedieningscafetaria.
De Iraanse Minister van Onderwijs en Wetenschappen Mohammad Farhadi noemde bedorven voedsel als de oorzaak voor deze voedselvergiftiging.
In de laatste jaren hebben studenten in heel Iran geprotesteerd tegen de slechte kwaliteit van de maaltijden en tegen de lage hygiƫne in universiteiten en studentenverblijven.

No comments:

Post a Comment