Monday, May 15, 2017

Irans Opperste Leider: Wij Zullen Niet Toegeven aan de UNESCO; Tekenen van het UNESCO Document voor Duurzame Ontwikkeling is Verkeerd en Ontoelaatbaar




08 mei 2017

- Irans opperste leider heeft op zondag 7 mei 2017, onder het voorwendsel van De Week Van De Leraar in een toespraak gezegd: de Islamitische Republiek zal niet bezwijken voor het UNESCO document ‘2030’. Het UNESCO document ‘2030’of al wat daarop lijkt, is niet iets wat de Islamitische Republiek zou kunnen steunen en er aan toegeven. Khamenei voegde daaraan toe, in een aanval op de UNESCO: Om welke reden hebben internationale entiteiten die zeker onder de invloed staan van wereldmachten het recht om te beslissen voor mensen of voor andere naties met andere culturen? Hij voegde er aan toe: het principe is fout. Wij tekenen een document, vervolgens komen wij om het rustig uit te voeren. Nee! Wij kondigen aan dat het absoluut niet is toegestaan.
Khamenei zei: Ik heb ook ruzie met de Hoge Raad van de Culturele Revolutie. Zij hadden er op moeten toezien dat het met deze zaak niet zover zou zijn gekomen. Zij hadden het eerder moeten tegenhouden dan wij. Het is hier de Islamitische Republiek.
Uitgaand van de doelen die de UNESCO (de wetenschappelijke, culturele en educatie organisatie van de Verenigde Naties) heeft uitgeroepen van 2015 tot 20130, moeten alle VN lidstaten ernaar streven om hun doelen en indicatoren voor duurzame ontwikkeling te halen.

No comments:

Post a Comment