Wednesday, August 9, 2017

Iraanse Vrouwen | Agenten in Burger van de Geheime Dienst van het Regime van Iran Botsen met Fietsende Meisjes






  03 augustus 2017 

- Meisjes die rond een meer aan het fietsen waren in de stad Marivan (West-Iran) zijn geconfronteerd met een verbod van agenten in burger.
Volgens verslagen patrouilleren er aldoor agenten in burger van Marivans Geheime Dienst rondom het meer Zaribar en op de toegangswegen.
Dit doen die agenten in burger met de bedoeling te voorkomen dat er vrouwen en meisjes om het Zaribar Meer fietsen.
Volgens reportages hebben de agenten in burger op 29 juli van verschillende meisjes de fietsen in beslag genomen en kregen zij een schriftelijke aanwijzing dat zij het Zaribar gebied niet langer per fiets mochten binnengaan.
 “Fietsen door meisjes is verboden in het openbaar,” vertelde de politiemensen van het Iraans regime hen om de fietsers te laten stoppen.
De politie confisqueerde hun fietsen nadat ze voorkomen hadden dat de meisjes zouden fietsen. In het afgelopen jaar hebben de wetshandhavingsdiensten diverse malen verhinderd dat vrouwen en meisjes op openbare plekken fietsten in Marivan.
De Imam van het regime in de stad heeft bij het Vrijdags Gebed op 28 juli gezegd: “In het openbaar fietsen is voor vrouwen een zonde en de autoriteiten en sport- en jeugdafdelingen moeten zorgen voor voldoende gepaste gelegenheid voor vrouwen om binnen te fietsen.” Daarop is een plaats in Marivan die “Park voor Dames” heet, toegewezen aan fietsende meisjes, terwijl vrouwenrechtenactivisten niet alleen deze plek niet zagen als een speciaal recht voor vrouwen, maar het beschouwden als plannen om vrouwen te marginaliseren en te vernederen. Dit onthoudt vrouwen van hun basis- en mensenrechten.

No comments:

Post a Comment