Saturday, August 5, 2017

Iran: Gewetensbezwaarde gevangene in hongerstaking wegens de arrestatie van zijn vrouw





 03 augustus 2017 

Een gewetensbezwaarde gevangene in de Evin-gevangenis, die al vier jaar vastzit, begon dinsdag 1 augustus een hongerstaking uit protest tegen de arrestatie van zijn vrouw, Nastaran Naimi, door de Revolutionaire Garde. Daarop werd hij overgeplaatst naar Afdeling 2-A van de gevangenis.
Nastaran Naimi werd op maandag 31 juli jl. gearresteerd door eenheden van de Inlichtingendienst IRGC en wordt op het moment vastgehouden in de Evin-gevangenis Afdeling 2-A.
Soheil Arabi werd in januari 2013 gearresteerd door het Corps Sarallah-garnizoen van de Islamitische Revolutionaire Garde en twee maanden lang ondervraagd en onder druk gezet in de door het IRGC beheerde afdeling van de Evin-gevangenis.
Hij heeft reeds meerdere malen terechtgestaan voor verschillende rechtbanken wegens de inhoud van zijn Facebook-pagina en van andere door hem beheerde websites.
Kamer 15 van de Revolutionaire Rechtbank van het Iraanse regime veroordeelde Arabi tot drie jaar gevangenisstraf wegens het "beledigen van de Opperste Leider van de Islamitische Republiek en propaganda tegen het regime" en Kamer 10 van het Staatsgerechtshof voor de Vervolging van Misdaden tegen Staatsfunctionarissen veroordeelde hem voor het "beledigen van de autoriteiten" tot een contant te betalen boete van 500.000 toman en 30 zweepslagen.


No comments:

Post a Comment