Monday, October 2, 2017

Minister van Onderwijs van het Iraans Regime: in 40 – 42% van de Klaslokalen Ontbreekt Standaard Verwarming



26 September 2017
De Minister van Onderwijs van Iran heeft op de eerste dag van het nieuwe academisch jaar toegegeven dat in 40 – 42% van de klaslokalen een standaardsysteem voor verwarming ontbreekt.
Volgens Far News dat gerelateerd is aan het Korps van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), beweerde Mohammad Bathaei op zaterdag 23 september in een interview met IRIB: “Er zijn in klassen nog steeds niet-gestandaardiseerde verwarmingen.” Hij hoopte dan dat er in de toekomst standaard verwarming zal worden geïnstalleerd, waarvoor het zesde ontwikkelingsplan middelen fourneert. De minister van Onderwijs verwijst naar de niet gestandaardiseerde verwarmingen die tot ernstige incidenten hebben geleid.
De brand in de Shin-Abadscool die in de provincie West-Azerbaijan staat in de stad Piranshahr was een van de ernstige incidenten, op 5 december 2012. Als gevolg van de brand zijn 28 studenten zwaar verbrand geraakt en zijn er 2 bezweken aan hun brandwonden.
Zoals Far News meldde bekende Mohammad Bathaei ook dat er momenteel 1.000 klaslokalen zijn die opgetrokken zijn uit een mix van stro en mest en modder en bijna 2.000 schoolklassen zitten in zee-containers.
Hij beweerde ook, dat de klaslokalen in bepaalde delen van Iran niet zijn opgetrokken uit baksteen, vanwege heet weer. Bovendien zijn sommige klaslokalen gemaakt met stro, omdat er geen koelsysteem beschikbaar is.
Ook verdient het feit aandacht, dat op 25 september Mohammad Ghomi van de onderzoekscommissie van het parlement van het regime onthulde dat 8.300 scholen in Iran lijden aan een gebrek aan primaire veiligheidsmaatregelen en het ministerie van onderwijs heeft geen budget voor wederopbouw en verbetering.
Intussen heeft de plaatsvervangend Minister van Onderwijs, Rezvan Hakimzadeh, op 9 september 2017 een interview gehad met ILNA overheidsnieuws. Hij beweerde dat 50% van de studenten aan de middelbare scholen in de grensprovincies van Iran voortijdig de school verlaat en dat het aantal analfabeten de 9 miljoen bereikt.
Opmerkelijk is, dat 13 miljoen studenten op 23 september 2017 met hun schooljaar zijn begonnen.

No comments:

Post a Comment