Thursday, November 24, 2016

De schokkende dood van 477 arbeiders binnen 4 maanden in Iran


  20 november 

Volgens het Iraanse staatsnieuwsagentschap ILNA op 19 november, hebben in de provincie Khorasan Razavi (noordoost Iran) in 4 maanden tijd 477 arbeiders het leven gelaten ten gevolge van ongelukken op de werkplek..
Het is paradoxaal dat, terwijl de hoeveelheid werk en het aantal banen in de provincie dit jaar is gedaald, het verlies van mensenlevens ten gevolge van ongelukken op de werkplek juist is toegenomen.
Vakbondsactivisten denken dat het gebrek aan goede scholing van de arbeiders en het tekort aan veiligheidsmaterieel de hoofdoorzaken zijn van het grote aantal dodelijke ongelukken op de werkplek.
De vicepresident van het Ministerie van Arbeid stelde dat ieder jaar meer dan 1.400 mensen het leven verliezen ten gevolge van arbeid gerelateerde ongelukken. Daarnaast sterven nog meer mensen, zelfs 6 maal zoveel, ten gevolge van beroepsziekten.
Volgens officiële forensische statistieken stierven tussen 2010 en 2014 dagelijks 5 tot 7 arbeiders op het werk. Alleen al in 2014 deden zich 18.916 incidenten voor, waarbij 1 of meer mensen werden gedood.


No comments:

Post a Comment