Thursday, November 24, 2016

Gevangenen schrijven vanuit de dodencel een brief aan de Speciale VN Rapporteur voor de Mensenrechten in Iran betreffende martelingen in Iraanse gevangenissen



Dagelijks Bulletin
15 november 2016

STFA   Twee politieke gevangenen, Zaniar en Loghman Moradi, die gevangen zitten in de Rajayi Shahr gevangenis in Karaj, schreven een brief aan de Speciale VN Rapporteur voor de Mensenrechten in Iran, mevr.  Jahangir, om gerechtigheid te zoeken.
Hier volgt een deel van deze brief:
“Deze brief is geschreven namens Zaniar and Loghman Moradi, twee Kurdische politieke gevangenen die in de dodencel zitten.  We zijn ontelbare keren verhoord en gemarteld. We hebben nog steeds littekens van de slagen van toen we in gekruisigde positie waren vastgebonden en striemen van de geselingen over heel ons lichaam, die we ondergingen in het detentiecentrum van de Inlichtingendienst in Sanandaj. De voortdurende bedreiging om te worden verkracht was dag en nacht een nachtmerrie voor ons… Nu verzoeken wij u om stevige maatregelen te nemen zodat ons recht wordt gedaan en vragen Mensenrechtenorganisaties om een eerlijk proces voor ons te regelen, zodat we vrij zullen komen”.

No comments:

Post a Comment