Thursday, November 17, 2016

Iran: "We kunnen ons zelfs geen stuk brood veroorloven”, scandeerden woedende werknemers in de glasindustrie:





 13 november 2016

Voor de zevende opeenvolgende dag hielden in de stad Qazvin glasarbeiders een protestdemonstratie op dinsdag 8 november op het fabrieksterrein en vóór de hoofdingang.
Volgens het Sobheqazvin-staatnieuwsagentschap (Sobheqazvin.ir) protesteerden de arbeiders tegen het feit dat ze al zes maanden geen loon hadden ontvangen.
De woedende arbeiders riepen tijdens de bijeenkomst “het brood dat we eten is doordrenkt van ons bloed.”
De arbeiders vertelden dat “onze verzekeringspolissen in de laatste vijf maanden niet verlengd werden. De verzekeringspremie van ca. 283 van de Qazvin-Glass-contractarbeiders is al minstens zes maanden niet meer betaald en ze hebben al sinds 2014 evenmin een afkoopsom ontvangen.”
Een van de Qazvin-Glass-arbeiders verklaarde dat zijn collega’s de realisering van hun  allang bestaande aanspraken eisen, alsmede een baangarantie.” Hij voegde eraan toe: “tot nu toe is er nog geen duidelijk antwoord op onze eisen gekomen van de zijde van de fabrieksdirectie.”
Hij vertelde dat ten gevolge van de onregelmatige uitbetaling van hun loon en van hun verzekeringspremie de economische situatie van ca. 320 full-time, part-time en contractarbeiders erg verslechterd is. “Nu we ons niets eens een stuk brood kunnen veroorloven, verwachten we meer dan ooit dat de overheid zich over onze problemen buigt”, voegde hij eraan toe.
Volgens deze arbeider bedraagt de loonachterstand bij de part-time- en full-time-arbeiders zeven resp. vijf maanden. De werkgever heeft echter wel één maand van hun loonachterstand uitbetaald na de intensivering van de arbeidersprotesten.”
Hij voegde eraan dat de loonachterstanden in geen verhouding staan tot het dagdagelijkse harde werk van de arbeiders.
Een andere kwestie waar de arbeiders over klagen is dat hun ziekteverzekering niet langer geldig is, nu de werkgever de verzekeringspremie voor de arbeiders niet aan de sociale zekerheid overgemaakt heeft.

No comments:

Post a Comment