Thursday, June 2, 2016

Een rapport over de status van arbeiders in Iran




29 mei 2016

De mijnwerkers in de steenkoolgebieden Kuhbanan en Zarand in de provincie Kerman, Centraal-Iran, hielden op 24 en 25 mei protestdemonstraties met de eis tot onmiddellijke uitbetaling van hun lonen, Aldus berichten vanuit Iran.
Twee maanden lang, gerekend vanaf het nieuwe Iraanse kalenderjaar, hebben deze mijnwerkers een deel van hun loon over het vorige jaar en de Nieuwjaarsbonus nog niet ontvangen. Ruim 5.000 mijnwerkers werken in deze particuliere en staatsmijnen.
Onafhankelijk daarvan protesteerden volgens het aan de gelieerde staat ILNA-nieuwsagentschap arbeiders van de East-Alborz-Steenkoolmijnen tegen het al twee maanden lang uitblijven van hun loon en bonussen en verklaarden: “Alhoewel we al twee maanden verder in het nieuwe jaar zijn, zijn de bonussen van 400 mijnwerkers van de East-Alborz-Steenkoolmijnen evenals de lonen van die twee maanden nog steeds niet betaald.”
Een bericht in ILNA meldde dat 120 arbeiders van de Jam-dakpannenfabriek in Boroujerd, West-Iran, hun baan verloren hebben door de crisis in de dakpannenindustrie en de sluiting van productie-afdelingen in sommige fabrieken, waaronder dan ook de totale sluiting van deze fabriek.

 Op vrijdag 27 mei meldde ILNA dat 1.800 arbeiders in de provincie Isfahan, Centraal-Iran, hun baan verloren hebben. Het bericht citeerde Mohsen Niroumand, hoofd van de afdeling Arbeidsverhoudingen van het Ministerie van Coöperaties, Arbeid en Sociale Zaken in Isfahan: “Sinds het begin van het nieuwe jaar (20 maart 2016) zijn 1.800 arbeiders in Isfahan werkloos geworden door de sluiting van productie-afdelingen.”

No comments:

Post a Comment