Monday, June 27, 2016

Weer een Bahá'í vrouw gearresteerd in Iran, haar bedrijf gesloten



21 juni 2016

Een Bahá'í vrouw werd in Iran gearresteerd na een maand vol ongewenste intimiteiten, intimidatie en het sluiten van haar bedrijf.
Mevrouw Sara Akhlaghi is een Bahá'í inwoonster van Shiraz, in Zuidiran. Ze werd op 16 juni 2016 opgeroepen om te verschijnen voor het hof van het regime om papieren te tekenen waarmee haar modehuis weer geopend zou worden.
Mevrouw Akhlaghi adverteerde op Instagram met trouwjurken van haar modehuis.
Internetveiligheidsagenten hebben echter haar account gehackt en geblokkeerd vanwege “verspreiding van onkuise foto’s en het opruien van anderen tot schending van de openbare eerbaarheid”.
De volgende stap was het sluiten van haar modehuis zonder voorafgaande aankondiging. Zij hingen een poster op de deur waarop te lezen stond: “Deze zaak is gesloten omdat er onkuise foto’s zijn verspreid en dit bedrijf mag geen zaken doen.”
Daarop is mevrouw Akhlaghi opgeroepen om te verschijnen onder het valse voorwendsel om een overeenkomst te sluiten om haar zaak he heropenen, maar eenmaal ter plaatse werd zij gearresteerd. Er is over haar verblijfplaats geen informatie beschikbaar, voegde het rapport toe.


No comments:

Post a Comment