Sunday, June 12, 2016

IRAN: Telecompersoneel in Fars (provincieLorestan) protesteert tegen niet-uitbetaling van hun achterstallig loon


07 juni 2016   
  • Een groep telecommunicatie-industriearbeiders in de provincie Lorestan (West-Iran) kwam maandag 6 juni samen voor het het gouverneursgebouw om te protesteren tegen het niet-uitbetalen van hun achterstallig loon en bonussen alsmede tegen het uitblijven van het aangekondigde nieuwe functie-inschalingsmodel.
  •  “We protesteren tegen het uitstel van onze loonuitbetaling in deze recessie, en  belangrijker nog, het uitblijven van de implementatie van de wetgeving omtrent de inschaling van banen in de telecommunicatie-sector in Lorestan,” verklaarde één van de protesterenden, aldus het door de staat geleide Tabnak-Nieuwsagentschap in de provincie Lorestan.

Een andere protesterende zei: “Het is noodzakelijk en passend dat de gouverneur in actie komt om de problemen van de lonen en bonussen alsmede die rond de implementatie van de banen-inschaling op te lossen om de telecommunicatie-staf te motiveren en aan te moedigen om de burgers een optimale service te bieden.”
Eveneens afgelopen maandag berichtte het door de staat geleide ILNA-nieuwsagentschap dat een protestvergadering van de gepensioneerde arbeiders van de Iraanse Telecommunicatie- Industrie (ITI) in Shiraz (Zuid-Iran) nog steeds doorging. Zondagavond kwamen de gepensioneerde arbeiders bij elkaar op de binnenplaats van deze fabriek en eisten dat hun gekozen vertegenwoordigers aanwezig zouden zijn bij de voor maandag geplande samenkomst van de Arbeidscommissie in de Fars-Provincie.

Volgens ILNA verklaarde één van de gepensioneerde arbeiders: “De Arbeidscommissie in de Fars-Provincie heeft een bijeenkomst gepland om de problemen van 300 gepensioneerde arbeiders van deze fabriek te bespreken. De demonstranten eisen dat hun gekozen vertegenwoordigers bij deze bijeenkomst aanwezig zouden mogen zijn.”
“Dit maakt de zorgen duidelijk van de arbeiders die deelnamen aan de bijeenkomst van de voorbije avond, nl. dat de vergadering zou plaatsvinden zonder de deelname van arbeiders- vertegenwoordigers,” voegde hij eraan toe.
De gepensioneerde arbeider vervolgde: “In het verleden bleken noch de autoriteiten noch de managers van de vakvereniging van de gepensioneerde en nog werkzame arbeiders in de Fars- provincie in staat mijn collega’s en mijzelf concreet uitsluitsel te geven over onze nog uitstaande claims.”
De gepensioneerde ITI-arbeiders zijn sinds 24 mei dag voor dag samengekomen om hun onbetaalde loon op te eisen.

Gepensioneerde arbeiders verklaarden dat de werkgever weliswaar aanvoert dat het gebrek aan financiële middelen de oorzaak is voor het niet-vervullen van hun wettelijke verplichtingen m.b.t. de nog uitstaande lonen, maar dat de arbeiders de situatie beu zijn en gezworen hebben hin bijeenkomsten voort te zetten tot hun eisen ingewilligd zijn.

No comments:

Post a Comment