Sunday, June 19, 2016

IRAN: Arbeiders van de East Alborz Kolenmijnen protesteren voor de derde achtereenvolgende dag


      16 juni 2016
Mijnwerkers van de East Alborz (Alborz-E-Sharghi) Maatschappij, in Noord-Iran, hebben drie dagen achterelkaar geprotesteerd vóór het bedrijfskantoor. Hun protest tegen de overdracht  van eigendom naar corporate-verhuurde mijnbouwcomplexen begon op zondag en ging dinsdag nog door, volgens plaatselijke verslagen.
Tijdens het protest vroegen de arbeiders aandacht voor de kwestie van hun niet uitgekeerde en achterstallige  loon. De politie die de opstand moest onderdrukken liet uit vrees voor de woede van de arbeiders de drie demonstranten vrij die de politie op de eerste dag van de demonstratie had gearresteerd.
De East Alborz Kolenmijnen Maatschappij heeft bijna 1.400 arbeiders, die nog recht hebben op twee maandlonen plus bonussen.
In mei rapporteerde het staatsnieuwsagentschap ILNA, dat arbeiders van de East Alborz Kolenmijnen demonstreerden tegen het niet uitbetalen van twee maanden loon plus bonussen en zei: “Hoewel er al twee maanden van het nieuwe jaar voorbij zijn, zijn de bonussen van 400 mijnwerkers die in de East Alborz Kolenmijnen werken zo goed als twee maanden vertraagd en achterstallige salarissen zijn nog niet betaald.”
Zeventien Iraanse mijnwerkers die deelnamen aan een demonstratie nadat zij hun werk kwijt geraakt waren, hebben vorige maand als straf tussen de 30 en 100 zweepslagen gekregen van het regime van de moellahs in Iran.
De mannen werkten eerst bij de Aq-Dareg Goudmijn in de provincie West-Azerbeidjan.


No comments:

Post a Comment