Friday, July 15, 2016

Het Verenigd Koninkrijk heeft de terroristische raketaanval vorige week op Camp Liberty in Irak scherp veroordeeld




Op maandag 11 juli, zei het parlementslid Tobias Ellwood, minister van het Midden-Oosten en Noord-Afrika in het kantoor van uitenlandse Zaken en het Britse Gemenebest,  "Wij veroordelen de aanval op de bewoners van Camp Liberty in Irak op 4 juli scherp. We hebben publiekelijk beroep gedaan op de Iraakse regering om een onderzoek in te stellen naar de aanval en de aanvallers te berechten. In de komende dagen zullen ambtenaren van onze ambassade de aanval aan de orde stellen bij het kabinet van de Iraakse minister-president en het ministerie van Buitenlandse Zaken om het belang van een dringende en uitgebreid onderzoek naar het incident duidelijk te maken. "

"In onze diepgaande betrokkenheid bij de Iraakse regering over dit onderwerp, hebben we ook op ministerieel niveau en in onze verklaringen het belang benadrukt dat de Iraakse regering er alles aan moet doen om de veiligheid van de inwoners van Camp Liberty te garanderen," voegde dhr. Ellwood toe.

Meer dan 50 mensen raakten gewond nadat op 4 juli Camp Liberty in Irak werd bestookt met raketten door bij het Iraanse regime betrokken Revolutionaire Garde (IRGC) Quds Force, waarna een acht dagen durende blokkade volgde die verhinderde dat voedsel en medicijnen het kamp konden bereiken.

Op 6 juli riep Amnesty International op tot een "direct, onafhankelijk en effectief onderzoek naar deze aanval,dat de verantwoordelijken voor de rechter worden gebracht en dat maatregelen worden getroffen om toekomstige aanvallen te voorkomen."

In een verklaring zei de organisatie “het gebrek aan adequaat onderzoek naar  eerdere dodelijke aanvallen op het kamp te betreuren, dat een boodschap afgeeft dat de kampbewoners ongestraft kunnen worden aangevallen."


De Amerikaanse senator John McCain veroordeelde op 7 juli de terroristische raketaanval in Camp Liberty scherp.
Senator McCain deed ook een beroep op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken om ervoor te zorgen dat de Camp Liberty bewoners "een voortdurende en betrouwbare toegang tot voedsel, schoon water, medische hulp, elektriciteit, en andere benodigdheden hebben die nodig zijn om te overleven"

No comments:

Post a Comment