Sunday, September 24, 2017

STFA Oproep om 25 Jonge Gevangenen te redden uit de Dodencel



19 september 2017 

Sommige veroordeelden waren jonger dan 18, toen ze de aan hen toegeschreven misdaad begingen
Het Iraanse Verzet doet een beroep op internationale autoriteiten, met name op de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, de Speciale Rapporteur voor de situatie van de Mensenrechten in Iran en alle verdedigers van de rechten van kinderen en jongeren, om onmiddellijk tot actie over te gaan om 25 ter dood veroordeelde gedetineerden te redden die in de jeugdafdeling van Ardebils centrale gevangenis afdeling jongeren zitten.

Volgens binnengekomen rapporten zijn van de 170 gevangenen die in deze gevangenis zitten er 25 ter dood veroordeeld. De uitspraken zijn voor sommigen van hen bevestigd door het Hooggerechtshof van de moellahs. Sommigen waren nog geen 18 op het moment dat de misdaad werd begaan.
Intussen zijn op maandagochtend 18 september Shahin Parsajou, 23, en een veertigjarige man in de Ardebil Gevangenis terechtgesteld. Shahin Parsajou was veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf op beschuldiging van roof, maar volgend op een opstand in de gevangenis heeft het regime een nieuwe zaak geopend en hem ter dood veroordeeld. De gevangene werd opgehangen met geboeide handen en voeten.
Op verzoek van de aanklager van Ardebil heeft de beul van Ardebils Centrale Gevangenis met de bedoeling om de atmosfeer van intimidatie te vergroten 50 gevangenen gedwongen om naar het executie terrein te gaan om naar de terechtstelling van deze slachtoffers te kijken.

No comments:

Post a Comment