Tuesday, September 5, 2017

Iran: Schokkende Advertenties, Mensen Zetten Hun Nieren te Koop uit Armoede



 27 augustus 2017

FOTO “Een stel zet uit wanhoop hun nier en beenmerg te koop door problemen. De test is klaar. De bloedgroepen zijn O+ en A+.”

De staatswebsite Mashreg Nieuws heeft de afbeelding vrijgegeven van een blaadje waarop een advertentie staat waarin een nier te koop wordt aangeboden. Een stel was van plan hun nier en beenmerg te verkopen als gevolg van armoede en financiële problemen.
Er is ook een verklaring geplakt op een verkeersbord waarop staat: “Een stel zet uit wanhoop hun nier en beenmerg te koop door problemen. De test is klaar. De bloedgroepen zijn O+ en A+.”

Bovendien hebben de arbeiders van de koperfabriek in zuidoost Iran unaniem aangekondigd dat zij hun nier gaan verkopen vanwege financiële problemen.
Op donderdag 24 augustus 2017 is er een groot spandoek opgehangen langs de weg van de Chahar-Gonbad Koperfabriek van Sirjan (in de provincie Kerman) dat de aandacht van de mensen trok. De tekst van het spandoek luidt als volgt: “Een aantal arbeiders van de Chahar-Gonbad Koperfabriek verkopen hun nier vanwege financiële problemen en armoede.”

FOTO “Een aantal arbeiders van de Chahar-Gonbad Koperfabriek verkopen hun nier vanwege financiële problemen en armoede.”

Iran is het enige land ter wereld waar het verkopen van organen legaal is. De Minister van Gezondheid, Seyed Hassan Hashemi, heeft bekend gemaakt dat er in Iran 50 units bestaan met orgaanvoorraden. De Minister van Samenwerking, Arbeid en Sociale Zorg, Ali Rabiei, benadrukte dat het aantal dialyse patiënten in Iran toeneemt en elk jaar komen hier 5.000 mensen bij.
Na de snelgroeiende markt voor het verkopen van Organen zijn maffiabendes mee gaan doen aan de wedstrijd met het kopen en verkopen van de kinderen. Een lid van de Gemeenteraad van Teheran, Fatemeh Daneshv, verwees zaterdag 1 juli 2017 naar de bendes die kinderen verkopen en kopen in Teheran, en ze beweerde dat “De kinderen in de meeste gevallen verdwijnen en hun organen worden gesmokkeld. Een poosje later worden hun dode lichamen achtergelaten in de woestijnen, zonder nieren en ogen.” (Fars Nieuws)
Ondanks het feit dat de Minister van Gezondheid van het regime beweert dat “De verkoop van nieren ongepast is”, rechtvaardigde een lid van het Parlementaire Comité voor Gezondheidszorg op 27 februari 2017 dat “Er velen zijn die met slechts één nier leven.” Verder beweerde hij: “Wat is er verkeerd aan het verkopen van je nier als iemand arm is en 20 tot 30 miljoen Tomans ($ 6.000 - $ 9.000) wil krijgen?”
Volgens de cijfers leven 10 miljoen mensen in bijna absolute armoe in Iran. Het inkomen van 60% van ons volk zit onder het minimum.
Deze ontwikkelingen vinden plaats aangezien moellahs miljarden dollars van de welvaart van het Iraanse volk toewijzen aan de export van terrorisme en fundamentalisme en oorlogszucht in de regio, met name in Syrië, Irak, Libanon en Jemen om op elke mogelijke wijze dit weerzinwekkende regime aan de macht te houden.

No comments:

Post a Comment