Friday, May 27, 2016

Schrijver in Sanandaj gearresteerd


22 mei 2016

Omid Soleimani, schrijver en journalist uit Paweh, werd gearresteerd door agenten van de inlichtingendienst in Sanandaj, waarna er geen verdere informatie meer kwam over zijn lichamelijke toestand en verblijfplaats.
 Omid Soleimani, een lid van de Iraanse Auteursvereniging en journalist uit Paweh, werd gearresteerd zonder een arrestatiebevel door agenten in burger van het Ministerie van Inlichtingen in Sanandaj, toen hij een tentoonstelling bezocht in de Bahman Cinema, waarna werd overgebracht naar een onbekende locatie, op donderdag 13 mei.
Zij broer die het nieuws bekendmaakte, verklaarde: “Omid is een student van de Sanandaj Universiteit en donderdag 13 mei bezocht hij  een tentoonstelling in de Bahman Cinema samen met vrienden, waarbij hij werd gearresteerd zonder een arrestatiebevel of enige nadere uitleg door agenten in burger van het Ministerie van Inlichtingen in Sanandaj, waarna hij werd overgebracht naar een onbekende locatie. Ondanks pogingen daartoe van zijn familie en vrienden is er nog steeds geen nadere informatie over zijn situatie en verblijfplaats.”
Met betrekking tot de activiteiten van zijn broer verklaarde Soleimani: “Vorig jaar werd Omid voor één semester aan de Kunstuniversiteit in Sanandaj geschorst, waar hij zich echter na bemiddeling van de universiteitsautoriteiten weer kon inschrijven. We weten totaal niets over de reden voor zijn arrestatie, maar Omid is lid van de Auteursvereniging. Hij heeft tot nu toe verschillende  boeken grschreven en werkt voor de kranten “Navaye Waght” en “Didgah” in Kermanshah; “Didgah” werd overigens onlangs verboden.”
Hij vervolgde: “Omid is twee keer eerder gearresteerd, een keer was dat bij ons thuis, waarbij ze zijn computer en bezittingen meenamen, een andere keer op de universiteit, wat leidde tot zijn schorsing aldaar.”
Omid Soleimani, dichter en schrijver heeft veel werk gepubliceerd, waaronder “De Minnestreel van Isolatie”, “Mysterie van de Pyramides, Zone 51”, en “Vervloekte verlangens vervloekt”. Zijn kunstenaarspseudoniem is “Trench”.

No comments:

Post a Comment