Saturday, August 6, 2016

Hardhandige aanpak van “on-Islamitische” vrouwenkleding in Iran


 30 juli 2016
Het Iraanse regime voert de druk op kledingproductie- en distributielijnen op in een hernieuwd streven om kleding eruit te gooien die geacht worden on-Islamitisch te zijn en onverenigbaar met de fundamentalistische verordeningen van de moellahs.
Minstens vier kledingproductie- en distributie-eenheden in Isfahan, midden Iran, zijn onlangs gesloten, volgens een verslag van woensdag 27 juli, bij het Tasnim News Agency, aangesloten bij de Qods Force van de Revolutionaire Garde van het Regime.
Ebrahim Khatabakhsh, hoofd van de bond van kledingfabrikanten in Isfahan, vertelde tegen Tasnim: “Kledingproductie- en distributielijnen in Isfahan die niet voldoen aan de standaarden van de Islamitische Republiek van Iran handhaaft.”
Hij voegde er aan toe: “Enkele productie-eenheden is bevolen hun kleding aan te  passen aan de Iraans-Islamitische cultuur en standaarden. In Isfahan kun je vandaag de dag buitenlandse kleding zien die naar binnen is gesmokkeld.”
Waar hij aan toevoegt: “Een van de plannen waaraan gewerkt wordt, is het afwerken van jassen met openvallende voorkant (manteau) met patronen van ontwerpers van kledingwinkels.”
Hij zei dat er door de hele stad steekproeven worden gehouden door de zogenaamde “morele politie”. “Op dit moment worden gezamenlijke inspecties uitgevoerd in de ochtenden en middagen tot alle gebieden zijn onderzocht.”
Onlangs heeft de politie van het regime hun repressieve maatregelen tegen vrouwen in Iran opgevoerd.
Het fundamentalistische regime heeft woensdag een groep vrouwen gearresteerd vanwege fietsen in het openbaar in de noordwestelijke stad Marivan in de Iraanse provincie Oost-Koerdistan.
(
on Tuesday arrested )
Het incident vond plaats op 26 juli toen een groep vrouwen van plan was om deel te nemen aan een sportief evenement waarbij gefietst werd van het Stadion Plein in het centrum naar het Zaribar Meer.
Volgens ooggetuigenverslagen benaderden onderdrukkende staatsveiligheidstroepen (politie) de vrouwen en meisjes om ze erover te informeren dat fietsen in het openbaar voor vrouwen op basis van een nieuwe richtlijn van de regering uitgesloten is en beschouwd wordt als “onwettig”.
De onderdrukkende troepen eisten dat de vrouwen en meisjes handgeschreven beloftes ondertekenden dat zij hun “schending” van fietsen in het openbaar niet zouden herhalen.

Verschillende vrouwen die protesteerden tegen de nieuwe maatregel van vrouwenhaat van het regime, werden in verzekerde bewaring gesteld, hebben getuigen gezegd. 

No comments:

Post a Comment