Thursday, August 18, 2016

Iraans politiek gevangene wordt behandeling in hospitaal ontzegd

De Iraanse politieke gevangene Behnam Moosivand, die lijdt aan aambeien en een bloedende darm, werd eerder deze week door agenten van het regime de toegang geweigerd tot een behandeling in een ziekenhuis.
Zijn lichamelijke toestand is kritiek, ten gevolge van ondervoeding.
De ziekenafdeling van de beruchte Evin gevangenis in Teheran, waar hij is ondergebracht, deelde hem onlangs mee dat hij daar niet verder kon worden behandeld en dat hij voor behandeling naar een gespecialiseerd ziekenhuis buiten de gevangenis zou moeten gaan. Maar de beulen van het regime in Evin staan dat niet toe.
Op zondag 14 augustus werd dhr. Moosivand beloofd dat hij zou worden overgebracht naar het Taleqani hospitaal in Teheran. Hij werd opgeroepen om 07:00 voor de transfer. De agenten van het regime stonden er op dat hij handboeien, voetboeien en kettingen droeg, ondanks zijn conditie. Omdat dhr. Moosivand protesteerde tegen de boeien, werd de transfer naar het hospitaal afgeblazen door de agenten van het regime.

Dhr. Moosivand werd op 13 juni 2016 gearresteerd en in de Evin gevangenis opgesloten. Eerder, in september 2014, was hij al opgesloten geweest in afdeling 350 van die gevangenis, waar hij een straf van 1 jaar moest uitzitten.

No comments:

Post a Comment