Tuesday, August 2, 2016

Vrouwen in Iran gearresteerd vanwege fietsen in het openbaar

        27 juli 2016

Archief foto
Het fundamentalistische regime van Iran heeft dinsdag een groep vrouwen gearresteerd vanwege fietsen in het openbaar in de noordwestelijke stad Marivan, in de Iraanse provincie Oost-Koerdistan.
Het incident vond plaats op 26 juli toen een groepje vrouwen van plan was om deel te nemen aan een sportief evenement waarbij gefietst werd van het Stadion Plein in het centrum naar het Zaribar Meer.
Volgens ooggetuigenverslagen benaderden onderdrukkende staatsveiligheidstroepen (politie) de vrouwen en meisjes om ze erover te informeren dat fietsen in het openbaar voor vrouwen op basis van een nieuwe richtlijn van de regering uitgesloten is en beschouwd wordt als “onwettig”.
De onderdrukkende troepen eisten dat de vrouwen en meisjes handgeschreven beloftes ondertekenden dat zij hun “schending” van fietsen in het openbaar niet zouden herhalen.

Verschillende vrouwen die protesteerden tegen de nieuwe maatregel van vrouwenhaat van het regime, werden in verzekerde bewaring gesteld, hebben getuigen gezegd.

No comments:

Post a Comment