Saturday, August 27, 2016

Iran verbiedt concerten in universiteiten

       25 Augustus 2016

De onderminister van Wetenschap maakte duidelijk dat kampeertrips in het kader van co-educatie niet meer zijn toegestaan voor studenten. Hij zei ook dat “het geven van concerten in universiteiten verboden is.”
Op 21 augustus 2016 rapporteerde Persagentschap “Mehr” (dat samenwerkt met het Ministerie van  Inlichtingen) dat Seyed Zia Hashemi in een jaarlijkse bijeenkomst, samen met de leiders van de Basij organisatie van studenten  (onderdrukkende  paramilitaire eenheid van het regime) in Mashhad, met nadruk wees op de wet die zegt dat concerten in universiteiten verboden zijn en dat ook studententrips verboden zijn. Hij stelde dat dit “in 2009 is geratificeerd en dat dus de trips verboden zijn. Dit omvat alle culturele, wetenschappelijke, industriële en educatieve trips. Omdat voor sommige studierichtingen een persoonlijke trip noodzakelijk is, wordt dit bij uitzondering toegestaan, mits de professor meegaat met de studenten. We hebben rekening gehouden met problemen die zijn ontstaan."

Hij merkte tevens op dat: "geen enkele studententrip is toegestaan. Tot dusver is gerapporteerd dat 40 co-educatie trips hebben plaatsgevonden zonder supervisie van de universiteit. We hebben daarop direct maatregelen genomen."

Het verdient te worden vermeld dat op maandag 8 augustus 2016 het Ministerie van Wetenschap bekend maakte dat er in het verleden nooit concerten zijn gegeven in universiteiten en dat dat ook vandaag niet het geval is.
Recentelijk hebben de Imams van het vrijdaggebed van het Mullah regime zich uitgesproken tegen concerten in o.a. de volgende steden: Mashhad, Ramsar, Tonekabon, Sirjan, Khvaf en Anbarabad.


No comments:

Post a Comment