Sunday, October 23, 2016

700 kinderen …. Kinderarbeid en Straatkinderen in één enkele Provincie (Kermanshah)



18 oktober 2016
De directeur generaal van sociale zekerheid van het Iraanse regime in de provincie Kermanshah – West-Iran – zei dat er in de provincie 700 kind-arbeiders zijn. Hij beweerde dat het Welzijnsbeleid strookt met het “steunen en in hun kracht zetten” van kind-arbeiders en straatkinderen.
Terwijl tegelijkertijd vorige maand in een artikel een plaatselijke krant meldde, dat agenten van het regime de hoofden van straatkinderen en kind-arbeiders kaal hebben geschoren in de stad Kermanshah om ze te vernederen en hun aanwezigheid op straat te voorkomen.


Ondersteuner van kind-arbeiders, Omid Qaderi, zei: “Kinderen die gedwongen worden om op straat te werken om de kost te verdienen, kunnen gewoon kind-arbeider zijn, of een kind zonder toezicht, of met slecht toezicht, of een wees, of een kind dat op straat gedumpt is.”
Hij zei dat de organisatie voor sociaal welzijn belast is met de taak om te zorgen voor de straatkinderen en de kind-arbeiders en beweerde: “Kermanshah is een provincie die voorop loopt met het aanspreken van de kind-arbeiders en in 2000 hebben we een centrum geopend voor straatkinderen in de provincie.
Nadat de kinderen geïdentificeerd zijn en er is vastgesteld of het eenvoudigweg gaat om een kind-arbeider of een verweesd en achtergelaten kind, houdt het centrum hen onder zijn hoede en voorziet hen van advies en gezondheidszorg.
In de kinderopvangcentra biedt men diensten aan die leiden tot het sterk maken van de kinderen en tot hun terugkeer in de samenleving.”

Terwijl deze plaatselijke autoriteit beweert te zorgen voor kind-arbeiders, deed in augustus van dit jaar de krant Bakhtar er in een artikel verslag van dat een niet nader genoemde instelling van de regering de hoofden van deze kinderen in Kermanshah kaal schoor en hen vernederde om hun aanwezigheid op straat te voorkomen.
Volgens het verslag werden deze kinderen waarschijnlijk geconfronteerd met arrestatie en een paar dagen lang opsluiting in de instelling.

Geen nauwkeurige cijfers van kinderarbeid
De directeur van sociaal welzijn in de provincie Kermanshah onthulde dat er 600 à 700 kind-arbeiders in de provincie zijn en zei: ”Van dit aantal zijn er 300 geïdentificeerd, maar door de aard van dit werk zijn de cijfers over kinderarbeid in de provincie en op het platteland niet nauwkeurig.”
Onder verwijzing naar het plan voor “stabiliseren van kind-arbeiders en straatkinderen” in overeenstemming met het besluit van het Kabinet van de Minister, gaf Qaderi toe: “Dit plan wordt uitgevoerd in samenwerking met het gouvernement, rechterlijke macht, gemeenten en de politie en dan komt de Welzijnsorganisatie bij het project als maatschappelijk werker,” volgens Staatsnieuws Mersad.
 “Volgens de wet is kinderarbeid verboden, maar gezien het feit dat deze kinderen gedwongen worden om te werken voor de kost, is het beleid van de Welzijnsorganisatie in het veld om de kinderen in hun kracht te zetten,” beweerde hij.

No comments:

Post a Comment