Monday, October 31, 2016

Iran: er zullen voor maart 2017 tenminste 110 Executies worden uitgevoerd






27 oktober 2016

Volgens familieleden van gevangenen in de centrale gevangenis van Karaj met de doodstraf, hebben de gevangenisautoriteiten meegedeeld dat de executies van 110 tot 120 mensen zullen worden uitgevoerd voor het begin van het Iraanse nieuwjaar op 20 maart 2017 in de centrale gevangenis van Karaj. Deze aankondiging zorgde voor paniek en bezorgdheid onder de gevangenen en hun familieleden.
Bovendien blijkt uit rapporten dat de gevangenisbewakers de gevangenen met de doodsstraf in afdeling 5, hebben verplaatst naar andere afdelingen.
De families denken dat dit is gebeurd om protesten en opstootjes tijdens hun transport naar de executieplaats tegen te gaan.

Het zij duidelijk dat de gevangenis officials erg bang zijn voor protesten in de gevangenissen, in het bijzonder daar waar veel mensen met de doodsstraf zitten. Vanwege deze angst en om protesten tegen te gaan, gaan ze onaangekondigd cellen binnen en brengen de gevangenen met geweld over naar eenzame opsluiting. Op weg naar de executieplaats worden gevangenen meestal geblinddoekt en aan handen en voeten geboeid.

No comments:

Post a Comment