Wednesday, October 19, 2016

Politieke gevangene in kritieke gezondheidstoestand in de Karaj gevangenis in Iran





17 oktober 2016 

Ondanks zijn kritieke gezondheidstoestand, werd Delshad Vasimi, een politieke gevangene in de Karaj Rajayee Shahr gevangenis, teruggebracht van het ziekenhuis naar de gevangenis, terwijl de officials hem de toegang belemmerden tot medische behandeling. Hij verkeert nu in een benarde situatie. De tekenen van harde slagen en zelfs van een schijnexecutie op zijn lichaam dragend lijdt de politieke gevangene onder een ernstige psychische problemen en is in shock.
Volgens mensenrechtenbronnen in Iran, werd hij overgebracht naar de afdeling voor politieke gevangenen in de Rajayee Shahr gevangenis op woensdag 5 oktober, terwijl hij zichtbare littekens van verwondingen had en in het bijzonder striemen in zijn nek.
Vanwege zijn belabberde fysieke toestand werd Vasimi naar een ziekenhuis gebracht, maar werd weer teruggebracht zonder dat de behandeling klaar was. Daarna werd hij overgebracht naar afdeling  7 in hal 21, waar de Soennitische gevangenen worden vastgehouden.
Een bron dichtbij Vasimi vertelde over Vasimi’s fysieke conditie: “na zijn terugkomst uit het ziekenhuis werd hij een paar dagen op bed achtergelaten naast de ingang van afdeling 7. Hij kon niet eten of praten en was nauwelijks bij kennis.”
Deze bron benadrukte “Delshad is geestelijk totaal in onbalans. Hij is er ernstig aan toe en heeft specialistische medische behandeling in een ziekenhuis hard nodig. Maar helaas, de gevangenis officials besteden geen aandacht aan zijn gezondheidstoestand en staan geen verdere behandeling toe.”
Delshad Vasimi, een Soennitische burger geboren in 1989 in Paveh en wonend in Teheran, werd gearresteerd op 4 juli 2015.
Eerder al rapporteerden bronnen over de toestand van Vasimi toen hij arriveerde in de afdeling voor politieke gevangenen in de Rajayee Shahr gevangenis: “hij had littekens op zijn gezicht en een heel groot litteken om zijn nek, alsof hij was opgehangen.”  De gevolgen dragend van harde slagen en zelfs van een schijnexecutie maken dat deze politieke gevangene psychisch zwaar lijdt en in shock is.

No comments:

Post a Comment