Sunday, October 23, 2016

Twee vakbondsactivisten in Iran veroordeeld tot 22 jaar gevangenschap




Op 15 oktober 2016 maakte de advocaat van twee vakbondsactivisten bekend dat zij beiden waren veroordeeld tot 11 jaar gevangenschap.

Het Ilna nieuwsagentschap rapporteert dat Mohammad Ali Jedari Foroughi meldde dat het Islamitische Revolutionaire Hof van Saveh zowel Jafar Azimzadeh als Shapour Ehsanirad heeft veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf.
Hij zei tevens dat beide cliënten waren veroordeeld tot 10 jaar gevangenschap voor het opzetten van aan een vakbond gerelateerde organisaties en het bevorderen van de openlijke samenwerking tussen Iraanse arbeiders. Beide vakbondsactivisten werden bovendien veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf voor het maken van propaganda tegen het regime.
Ook deelde de advocaat mee dat afdeling 101 van het Criminele Hof 2 van Saveh op dit moment een andere zaak onderzoekt betreffende zijn cliënten met betrekking tot aanklachten zoals het verstoren van de publieke opinie. Deze straffen werden uitgedeeld terwijl het Revolutionaire Hof Mr. Azimzadeh vonniste tot 6 jaar gevangenschap en het gedurende 2 jaar niet mogen gebruiken van het internet en andere media in maart 2014.
Deze vakbondsactivist is voorzitter van de Vrije Iraanse Vakbond en hij heeft aangedrongen op een nieuwe rechtszaak en een rechtmatige herziening van zijn zaak. Hij ging in mei 2016 in hongerstaking voor het verkrijgen van deze eisen.

No comments:

Post a Comment