Sunday, October 23, 2016

Moeder van een slachtoffer van de opstand in 2009: het is tijd dat de tirannen gaan huilen



      18 oktober 2016

De moeder van Amir Arshad Tajmir, een jongen die is overreden (werd vermoord) door een voertuig van wetshandhavers tijdens de opstand in 2009, heeft in een brief geschreven dat ze voor het eerst in 7 jaar een video heeft gezien, waarin te zien is hoe haar zoon werd overreden.
Shahin Mahinfar, een voormalig kopstuk van de Iraanse radio en televisie, heeft op een Shiitische feestdag (Ashura) op haar Facebook pagina een bericht geplaatst m.b.t. de vermoorde jongen: “het is genoeg; huil niet langer. God! Het huilen van Amir Arshad is meer dan genoeg. Deze keer zijn de tirannen aan de beurt om te huilen … zij, die boortorens stelen en geld achterover drukken, terwijl ze de handen en voeten afhakken van werkeloze hongerenden voor diefstal. Zij, van wie de kinderen profiteren van al het geld, zoals de Amerikanen, terwijl ze onze eerlijke, welopgevoede kinderen laten wonen in krotten. Zij, die zich in het geniep te buiten gaan en vervolgens onze eerlijke jeugd crimineel en misdadig noemen omdat ze streven naar geluk.”
De video van het overrijden van Amir Tajmir door twee voertuigen van wetshandhavers op 27 december 2009, is één van de bekendste video’s over onderdrukking en moord van Iraanse mensen tijdens de opstand in 2009.
Volgens familie van Mr. Tajmir was hij op weg om een paar vrouwen te gaan helpen, die op dat moment werden afgetuigd door Staatsveiligheidsagenten, maar werd toen opzettelijk overreden door politieauto’s.

No comments:

Post a Comment